In 2013 doet de Volkswagen Polo mee aan het World Rally Championship met de Volkswagen Polo WRC. Daarmee laat Volkswagen Polo zien dat er naast de brave editions ook een rally wagen op de markt kan worden gebracht. De WRC Polo verwijst naar de rally door zijn extra brede carrosserie. De versie die meedoet met de rally heeft overigens 315pk en 425 Nm uit de 1.6 TSI en gaat van 0 tot 100 kilometer per uur in vier seconden.

De Volkswagen Polo WRC heeft een 2.0 TSI-motor van 220pk en 350nm. De lichtmetalen velgen van Cagliari en de blauwe remklauwen geven al aan dat er de sterke motor van 162kw met 200pk onder de motorkap van de Polo R WRC bevindt.

De 16-inch remmen kunnen gebruikt worden voor de controle over zoveel motorkracht. De versnelling bij deze Polo houdt pas op bij 243 kilometer per uur en van 0 tot 100 kilometer per uur gaat in 6,4 seconden. Het is een handgeschakelde hatchback met zes versnellingen.

Volkswagen Polo WRC Frankfurt 2011

De Volkswagen Polo WRC heeft een hoge spoiler en hogesnelheidsstickers. Het interieur heeft een echte rally beleving. Het multifunctionele sportstuur en de zwarte bekleding met blauwe stiksels geven de zitplaatsen allure. De Volkswagen Polo WRC wordt slechts in een oplage van 2.500 stuks gemaakt. Het is dus een uniek exemplaar waarbij je moet gaan staan dringen bij de Volkswagen dealer.

De Volkswagen Polo R WRC is vanaf september 2013 te koop. De Volkswagen Polo WRC wordt nu al de toekomstige klassieker genoemd in de dealer wandelgangen.