Door: Rik de Reuver

 

Onderzoek, gebaseerd op de Dow Jones Sustainablility Index, heeft uitgewezen dat Volkswagen Groep het meest duurzame autoconcern van de wereld is. De criterea waar 31 bedrijven op werden beoordeeld waren onder andere milieuvriendelijkheid, innovatiekracht en verantwoordelijke bedrijfsvoering.

In het onderzoek dat RobecoSAM uitvoerde, haalde Volkswagen een score van 89 van de maximaal 100 punten. De hoogste scores werden behaald op milieumanagementsysteem, risicomanagement en betrokkenheid bij de gemeenschap. De onderzoekers noemden specifiek de grote inspanningen om het complete verbruik van de leveringsgamma te verminderen. Volkswagen zegt dé aanbieder van groene mobiliteit te willen worden en het bedrijf wil de complete bedrijfsvoering op zo’n manier inrichten dat er efficiënt gebruik wordt gemaakt van energie en grondstoffen. Een belangrijke doelstelling is om de productie in 2018 met 25% milieuvriendelijker te maken. De totale uitstoot van broeikassen moet in 2020 met 40% zijn teruggebracht ten opzichte van 2010. Een ander belangrijk onderdeel is de CO2-uitstoot verminderen. Elke nieuwe modelgeneratie is 10 tot 15% zuiniger dan de vorige.  In 2015 zal volgens Volkswagen de CO2-uitstoot  van het complete gamma minder dan 120 gram per kilometer bedragen, in 2020 moet dat verder dalen naar 95 g/km.

vw_polo

Volkswagen speelt daarmee in op de steeds groter wordende vraag naar zuinige auto’s. In Nederland zijn auto’s met een lage co2 uitstoot enorm populair. Dat is niet alleen omdat ze minder brandstof verbruiken en je dus minder hoeft te tanken,maar  leaserijders betalen voor zuinige auto’s een lager percentage aan bijtelling. Dat is ook één van de redenen dat de Volkswagen Polo al jaren in de top 10 van populaire leaseauto’s staat.

 

Tags: , ,