De Volkswagen Polo is er in heel veel verschillende uitvoeringen. Voor iedereen zit er wel een variant naar zijn of haar smaak tussen en zo ook voor de veel leaserijders. Door de stoere en sportieve uitstraling maken verkopers en andere werknemers op de weg al snel een goede indruk. Tegelijkertijd is de auto ook compact, degelijk en veilig.

De BlueMotion uitvoering van de Polo is daarnaast een zeer zuinige wagen, waardoor de bijtelling voor leaserijders slechts 14 procent is. Zakelijke gebruikers die heel veel kilometers maken in een jaar, hoeven veel minder te tanken. Het voordeel voor de leasemaatschappij is dat de Polo’s een hoge restwaarde hebben. Het is dan ook niet vreemd dat de Volkswagen al jaren lang in de top 10 van populaire leaseauto’s staat.

vw-polo1

In de categorie compacte auto’s werd de Polo in 2013 door zijn reiscomfort en gebruiksgemak als beste getest door de ANWB. Leaserijders hadden de Polo al eerder ontdekt. Mede dankzij de aankondiging van veranderende belastingregels omtrent de bijtelling, steeg het aantal Polo’s dat werd geleased in 2011. 5,6 procent van alle nieuwe leaseauto’s was in dat jaar een Volkswagen Polo. Hoewel het aantal in 2012 iets daalde naar 3,72 procent, staat de auto nog steeds in de top 5 van populairste leaseauto’s volgens leasemaatschappij Leaseloket. De daling is te verklaren aan het grotere aanbod auto’s met de lage bijtelling,

Voor 2013 is de verwachting dat er minder auto’s geleased gaan worden, maar de energiezuinige auto’s blijven enorm populair. Het grote aantal leaserijders in een Polo loopt dan waarschijnlijk ook nog niet op zijn einde. Ondanks dat de eisen voor de 14 procent bijtelling vanaf 1 januari 2013 weer naar beneden zijn bijgesteld, blijft de Volkswagen Polo onder dit lage percentage vallen.

 

Tags: